BİTLİS / AHLAT - Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Erkizan Mah. Zeki Ergezen Caddesi No 51 Ahlat/Bitlis
Vizyon
Çevresinde övgü ile bahsedilen, çağın önünde gelen bir okul olma; sürekli iyileşme ekseninde, sanayi kesimine örnek oluşturacak yeniliklerin öncüsü nesiller yetiştirme. Bölgesinde öncelikle tercih edilen eğitim kurumuna dönüştürme. Milli Eğitim’in Genel Amaçları doğrultusunda: Adaletin, barışın, hoşgörünün, karşılıklı saygı ve sevginin hakim olduğu, sorumlulukların ve özgürlüklerin dengesinin kurulduğu bir ortamda, öğrencilerimizi yetiştirmek.
Misyon
Biz Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizi, Milli kimliğini kazanmış, kendisiyle barışık iyi vatandaş, insani değerleri benimsemiş dünya ile barışık iyi insan, çağın gereklerine uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği niteliklere ve yeterliliklere sahip iyi meslek elemanı olarak yetiştirmek, Bütün Öğrencilerimizin çağdaş uygarlığın gelişiminde etkin, yenilikçi, öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, araştırmacı; soyut, özgür ve bilimsel düşünmeyi gerçek bilgiye ulaşmada bir yol olarak kabul eden; dengeli, sağlıklı, üretken bireyler yetiştiren, mücadeleci, planlı bir şekilde öğrencilerimizi kendi mesleklerinde en iyiyi öğretmek, bilgi ve beceri kazandırmak. Atatürkçülüğün özüyle ülkemizin kalkınmasını hedefleyen, hoşgörülü, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek.
Başarılar
*47. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA OKULUMUZ TÜRKİYE 3.SÜ OLDU.
Minibüs, Taşımalı Öğrenciler için servis.
Taşımalı Öğrenciler için servis var.
Ahlat İlçe Merkezi.
Okulumuz Ahlat İlçe merkezinde yer almaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
*2019-2020 eğitim-öğretim yılında Lisans düzeyine %18, Ön Lisans düzeyine %81 oranında öğrenci yerleşmiştir. *2020-2021 eğitim-öğretim yılında Lisans düzeyine %7, Ön Lisans düzeyine %33 oranında öğrenci yerleşmiştir.
Masa Tenisi-Voleybol Takımı-Güreş-Satranç
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus K12 Projesi :TEKNİK EĞİTİMDE AVRUPA BOYUTUNUN BİTLİS’TE TANINMASI PROJESİ