BİTLİS / AHLAT - Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz

Erkizan Mah. Zeki Ergezen Caddesi No: 51 Ahlat/Bitlis

Vizyon

Çevresinde övgü ile bahsedilen, çağın önünde gelen bir okul olma; sürekli iyileşme ekseninde, yeniliklerin öncüsü nesiller yetiştirme. Bölgesinde öncelikle tercih edilen eğitim kurumuna dönüştürme. Milli Eğitimin Genel Amaçları doğrultusunda: Adaletin, barışın, hoşgörünün, karşılıklı saygı ve sevginin hakim olduğu, sorumlulukların ve özgürlüklerin dengesinin kurulduğu bir ortamda, öğrencilerimizi yetiştirmek.

Misyon

Biz Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizi, Milli kimliğini kazanmış, kendisiyle barışık iyi vatandaş, insani değerleri benimsemiş dünya ile barışık iyi insan, çağın gereklerine uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği niteliklere ve yeterliliklere sahip iyi meslek elemanı olarak yetiştirmek, Bütün Öğrencilerimizin çağdaş uygarlığın gelişiminde etkin, yenilikçi, öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, araştırmacı; soyut, özgür ve bilimsel düşünmeyi gerçek bilgiye ulaşmada bir yol olarak kabul eden; dengeli, sağlıklı, üretken bireyler yetiştiren, mücadeleci, planlı bir şekilde öğrencilerimizi kendi mesleklerinde en iyiyi öğretmek, bilgi ve beceri kazandırmak. Atatürkçülüğün özüyle ülkemizin kalkınmasını hedefleyen, hoşgörülü, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek.

Başarılar

*47. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA OKULUMUZ TÜRKİYE 3.SÜ OLDU.

Öğretmen

Derslik

Sağlık Laboratuvarı

Bilgisayar Laboratuvarı

Mahkeme Salonu

Spor Salonu

Z-Kütüphane

Yemekhane

Kantin

Var

Alanlarımız

1. Sağlık Hizmetleri Alanı

2. Adalet Alanı

3. Çocuk Gelişimi Alanı

4. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı

5. Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı

Hafta Sonu Kurslarımız

Matematik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı  dersleri verilmektedir.

Öğrenci Türü

Karma

Eğitim Öğretim Şekli

Minibüs, Taşımalı Öğrenciler için servis.

Taşımalı Öğrenciler için servis var.

Ahlat İlçe Merkezi.

Okulumuz Ahlat İlçe merkezinde yer almaktadır.

Masa Tenisi-Voleybol Takımı-Güreş-Satranç

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

Erasmus K12 Projesi :TEKNİK EĞİTİMDE AVRUPA BOYUTUNUN BİTLİS'TE TANINMASI PROJESİ

Yayın: 04.06.2020 - Güncelleme: 03.05.2022 18:48 - Görüntülenme: 782